Bossen, bergen en bronwater - genieten in Borjomi!
Blijf op de hoogte en volg Martin
05 Augustus 2012 | Georgië, Tbilisi
De daarop volgende dagen genieten we van alles wat Borjomi te bieden heeft. In de eerste plaats is Borjomi bekend om zijn mineraalwater. In het park bevindt zich een bron waar je dit (geneeskrachtige) bronwater kunt aftappen. Het heeft een apart smaakje en komt lauw uit de kraan. Voor de export en lokaal gebruik wordt het geflest in Borjomi-groene flesjes. Grootvorsten uit het huis Romanov lieten in deze omgeving vanwege de bronnen hun buitenverblijven aanleggen. Ten tweede is de natuur wonderschoon. Iets dat de Russische gouverneur van de Kaukasus in de 19de eeuw ook inzag en er een park liet aanleggen. Via een wandelpad van ongeveer twee kilometer langs een bergstroom kom je op een zonneweide uit, waar een zwembad is aangelegd met daarin warm water uit een bron. Het is deze plek waar we op onze tweede dag verblijven. David is tot twee uur met zijn vrienden aan het zwemmen in het zwembad beneden in het park. Relaxen in optima forma dus. De derde en vierde dag genieten we in het attractiepark van Borjomi. Vooral de kinderen kunnen zich heerlijk uitleven. Voor de liefhebbers van het betere gerstennat: een biertje kost er slechts 2 Lari en dan heb je bijna een halve liter. Donderdagavond barst er een stevig onweer los en worden de hemelsluizen opengezet. Vrijdag piekt de zon gelukkig weer door het bladerdak. We pakken onze spullen in en laten ons met een taxi naar het busstation tegenover het 'gemeentehuis' brengen. Met ons zijn de laatste plaatsen in de marsjroetka gevuld en kunnen we voor 9 Lari pp mee naar Tbilisi. De rit duurt ongeveer twee uur. Het is even behelpen, want de bagage ligt onder de banken en staat in het gangpad. Airco is niet voorhanden; de raampjes staan open. Maar tegen kwart voor drie zijn we terug in Tbilisi. Bij de rotonde dienen alle inzittenden de marsjroetka te verlaten en hun reis te voet, per metro of taxi te vervolgen. Gelet op de bagage nemen wij een comfortabele taxi. Voor de deur worden we afgezet. Het is het einde van een bijzonder geslaagde midweek in Borjomi!
05 Augustus 2012 - 17:13
Nienke:
Dag lieve allemaal! Wat leuk om alle verhalen te lezen en wat een mooie foto's! Geniet nog van jullie vakantie! Liefs uit Utrecht, Nienke