Sheimoigede kenatsvale!
Blijf op de hoogte en volg Martin
27 Juli 2012 | Georgië, Tbilisi
De zonnestralen vallen tussen de druivenbladeren door op het zacht stromende water uit de kraan in het hofje aan Chkhikvadze nr. 6. Het geluid van het klaterende water wekt me op deze vrijdagochtend, de ochtend na een fantastische avond in restaurant "sheimoigede kenatsvale", hetgeen zoveel wil zeggen als "kom binnen maar eens 'n kijkje nemen, schatje". Dit nog vrij nieuwe restaurant ligt op ongeveer 1200 meter hoogte in de bergachtige omgeving ten zuidwesten van de hoofdstad Tbilisi, vlakbij het eeuwenoude klooster Betania. Het bestaat uit allemaal kleine 'huisjes' waar het goed vertoeven is met een prettig gezelschap. Na een avontuurlijke rit via Tskneti, waar de nieuwe rijken hun buitenverblijven laten bouwen, komen we tegen negen uur 's avonds aan bij het restaurant. De avondschemering heeft plaatsgemaakt voor duisternis. Er knappert een houtsvuur. We zijn hier met onze goede vriend Irakli Mosia. Zelf woonachtig in Zoegdidi, in het westen van Georgie, maar nu voor werk in de hoofdstad, heeft hij ons vanavond uitgenodigd op deze mooie plek. Niet lang na het bestellen staat de tafel vol met lekkernijen uit de Georgische keuken, verschillende frisdranken en natuurlijk een uitstekende fles rode wijn. Het smaakt allemaal voortreffelijk. De bediening is prima en later op de avond hullen we ons in aangenaam warme dekens. Op deze hoogte is het gewoon fris: onder de twintig graden, terwijl het in Tbilisi tot laat boven de dertig blijft! En zoals altijd, gezelligheid kent geen tijd... Pas tegen twaalf uur stappen we weer in de auto voor de terugrit, zetten Irakli af op het Vrijheidsplein en vallen tegen half twee, zij het met moeite, voldaan in slaap. Dat uitnodigende
"kom binnen maar even een kijkje nemen" was meer dan de moeite waard! Yes, I love Georgia!