Avenue Davit Agmashenebeli - Reisverslag uit Tbilisi, Georgië van Martin - WaarBenJij.nu Avenue Davit Agmashenebeli - Reisverslag uit Tbilisi, Georgië van Martin - WaarBenJij.nu

Avenue Davit Agmashenebeli

Door: Martin72

Blijf op de hoogte en volg Martin

18 Juli 2012 | Georgië, Tbilisi

Als de zon reeds lang zijn krachtige stralen richting aarde zendt, ligt onze Tekle nog in dromenland. We besluiten haar wakker te maken, maar krijgen haar niet zover mee te gaan de stad in. Dan gaan we gewoon met zijn vieren. Op het 'programma' staat een uitstapje naar een van de oudste avenues die Tbilisi rijk is, namelijk de avenue Davit Agmashenebeli (David de Bouwer op z'n Hollands). Twee jaar geleden is het stadsbestuur begonnen aan een enorme renovatieklus van deze avenue en we zijn natuurlijk buitengewoon nieuwsgierig wat het resultaat geworden is. Verbluffend en indrukwekkend! Maar eerst een kort stukje achtergrondinformatie. Deze schitterende avenue met een schier onuitspreekbare naam strekt zich uit op de linkeroever van de rivier de Mtkvari en droeg tijdens de Sovjetperiode 70 jaar de naam Plekhanovstraat (niet bijster origineel: naar een Russische revolutionair en marxistisch theoreticus). Anno 2012 heet het dus Avenue Davit Agmashenebeli, naar koning David IV, die regeerde van 1089 tot 1125. We kijken onze ogen uit. Statige panden van rond 1900 lijken fonkelnieuw. Kunstig vormgegeven balkons, mooie brede trottoirs, dure winkels, sjieke restaurants, romantische straatlantaarns, pas geplante bomen en heerlijke parken met fonteinen! Het water wordt door de kinderen snel ontdekt en dat is niet zo gek. Ook vandaag is het gewoon weer 34 graden. Kortom, deze 'oude stad' heeft ons wederom op een zeer aangename wijze verrast. I love Tbilisi!

• 19 Juli 2012 - 07:15

Albert En Petra:

Wij kunnen ons voorstellen dat je zegt,
    I love Tbilisi.
    Wat een geweldige metamorfose en
    prachtige foto,s.
    Veel liefs

• 19 Juli 2012 - 07:57

Jeannine:

Wat heb je een mooie schrijfstijl, Mart! En dan die prachtige foto's... Ik krijg spontaan zin om een reisje naar Tbilisi te boeken.

• 19 Juli 2012 - 09:06

Jeanette:

Wat een prachtig land!!!!!
    Fijn dat jullie zo genieten, neem een stukje mee naar Nederland.