I love Tbilisi - Reisverslag uit Tbilisi, Georgië van Martin - WaarBenJij.nu I love Tbilisi - Reisverslag uit Tbilisi, Georgië van Martin - WaarBenJij.nu

I love Tbilisi

Door: Martin72

Blijf op de hoogte en volg Martin

16 Juli 2012 | Georgië, Tbilisi

Het t-shirt met de tekst "I love Tbilisi" kreeg ik vorig jaar tijdens ons verblijf in Goeria. Vanavond een mooie gelegenheid deze aan te trekken, want niets is er mooier dan wandelen door het oude gedeelte van deze fascinerende stad! Maar voor we daar zijn, en we zijn met z'n zessen, pakken we eerst de metro. Koel ondergronds en een snelle manier van verplaatsen, zeker nu het bovengronds aardig heet is. Halte Avlabari is waar we uit moeten stappen. Buiten begint onze avondwandeling. Het verkeer is druk, de stad bruist van activiteit en leven. Beneden in het Rike-park bevindt zich de opstapplaats voor de net aangelegde kabelbaan. Moest je tot dit jaar zwoegend te voet de tocht naar boven, naar het Narikala fort, afleggen, nu ben je in twee minuten boven. Onderweg genieten we van een schitterend uitzicht; dit korte tochtje zwevend boven de stad is meer dan de moeite waard! Boven aangekomen kun je Tbilisi in al haar schoonheid aanschouwen. De kinderen genieten van een lekker ijsje, we dalen langzaam af naar de ingang van het oude fort. Van oorsprong Perzisch, maar in de loop der eeuwen steeds weer aangepast, torent het letterlijk boven de hoofdstad uit. We beklimmen de vestingmuren en zien onder ons de Mtkvari stromen. Wat een heerlijke avond en ja, I love Tbilisi! De oude stad aan de voet van deze berg wordt compleet gerenoveerd, overal wandelen toeristen en zijn er gezellige en uitnodigende terrasjes. We nemen een taxi terug naar huis (zes personen 5 Lari, ongeveer Euro 2,50) en laten ons voor de deur afzetten. Tbilisi, dank voor deze fantastische avond!

• 16 Juli 2012 - 18:52

Ria Van Geel:

hallo luitjes
    fijn dat jullie zo genieten fijne vacantiie
    nog met elkaar genieten groetjes en liefs
    Ria en Hans

• 16 Juli 2012 - 20:23

Mirjam:

Hey lieverds,

Wat fijn dat jullie volop genieten!!! Leuk dat ik zo op de hoogte word gehouden. Geweldige foto's. Prachtige omgeving. Lekker genieten en ik zal jullie volgen. Liefs, Mirjam

• 18 Juli 2012 - 10:23

Lisan:

Hallo! Wat mooi opgeschreven wat jullie zoal doen in Georgie en vooral wat een prachtige foto's! :D Fijne zomervakantie! Kus vanuit Saigon