Dood van De Witte Vos
Blijf op de hoogte en volg Martin
08 Juli 2014 | Georgië, Tbilisi
Afijn, zo gezegd, zo gedaan. De volgende ochtend heeft Marika het nummer gebeld en kreeg te horen dat we van harte welkom waren. Als reden voor het bezoek gaven we op de memoires die Eduard net had gepubliceerd te willen vertalen in het Nederlands. Na het telefoontje en het ongeloof over de toestemming, stapten we weer in de taxi, kochten onderweg rode gladiolen voor het graf van Eduards vrouw en thee. Wederom stonden we voor het toegangshek. Onder de arm de memoires, een paraplu en een fototoestel. De lijfwachten begroetten ons allervriendelijkst, controleerden of het fototoestel niet een of ander explosief bevatte, lieten me er foto's mee maken en namen de paraplu in bewaring. Een van hen ging ons voor naar het graf van Eduards vrouw. Uit respect legden we de rode gladiolen neer. Als in een film liepen we naar de woning, het hart kloppend in onze kelen. De lijfwacht klopte op de deur, deed deze open en daar stond De Witte Vos. Het was een hartelijke ontvangst. We waren alleen met de oud-president en mochten hem alles vragen. We hebben foto's gemaakt en hem zijn handtekening in de memoires laten zetten. De ontmoeting duurde meer dan een uur en bij het afscheid grapte Shevardnadze nadat hij van Marika en mij een kus op zijn wang had gekregen (ja, hij was een soort opa figuur): ik kus eigenlijk geen mannen meer, dat heb ik in mijn leven genoeg gedaan. Rare jongens die Georgiers :) Zondag volgt het slotstuk: dan wordt Eduard naar zijn laatste rustplaats gebracht. Of het een staatsbegrafenis wordt? U hoort nog van mij. Vrienden, gegroet!
09 Juli 2014 - 08:22
Irene:
Lieve Mick en familie,
Wat heerlijk om de verhalen te lezen.Alle goeds voor allemaal, Irene