Betaald parkeren in Batoemi! - Reisverslag uit Tbilisi, Georgië van Martin - WaarBenJij.nu Betaald parkeren in Batoemi! - Reisverslag uit Tbilisi, Georgië van Martin - WaarBenJij.nu

Betaald parkeren in Batoemi!

Blijf op de hoogte en volg Martin

07 Augustus 2013 | Georgië, Tbilisi

Toch goed gezien. Lopen we in Batoemi langs een van de mooiste straten van de stad, de Roestaveli straat, valt mijn oog op een stuk straatmeubilair dat er vorig jaar nog niet stond: een parkeerautomaat! Fonkelnagelnieuw en aan de andere zijde van de rijbaan: parkeervakken, met de auto's keurig netjes tussen de lijnen geparkeerd. Het moet niet gekker worden. Of zoals je in Georgie steeds vaker hoort: evrostandardze wart, we voldoen aan de Europese standaard. Toch nieuwsgierig geworden naar de tarieven, loop ik naar de parkeermeter en krijg al gauw in de gaten dat de prijzen voor het tijdelijk stallen van je wagen verre van Europees zijn. Komt ie:
Parkingebis pasi: 1saati - 50 tetri, oftewel vertaald 'parkeertarief: 1 uur - 50 tetri', en dat is snel omgerekend nog geen 25 eurocent. 2 uur kost 1 lari en voor elk extra uur betaal je weer 1 lari. Betaald parkeren is verder van kracht tussen 09:00 en 19:00 uur van 16 oktober - 31 mei en (tijdens het vakantieseizoen) van 1 juni - 15 oktober de klok rond, 24/24. Kortom, mocht u ooit nog met de auto via Turkije de grens met Georgie willen oversteken en de wagen in Batoemi langs de straat willen parkeren, zorg dan dat u genoeg kleingeld op zak heeft. Het lijkt verdorie Holland wel. Goede zaak die vooruitgang!

• 07 Augustus 2013 - 21:19

Hans:

He fijne knul hopelijk hebben jullie het nog prima naar de zin. Vandaag laat de zomer ons een beetje in de steek, en valt de regen met baken uit de lucht. Voor Hamas sr moeten er nu nog 6 dagen worden gewerkt, en dan kunnen Annemiek en ik eindelijk afreizen naar Portugal. Wij kijken er al naar uit , voor jou Marika en de kids alvast een behouden terrug reis.--------- ik mis mijn maatje wel,, Gr Hans.

• 07 Augustus 2013 - 22:06

Mirjam:

Hallo lieverds,

Haha betaald parkeren en wat een tarieven. Is het niet de parkeerautomaat van de Stelling die in Assen uit de grond is gehaald?
    Ik ben vandaag weer begonnen met werk. Valt niet mee. Ik mis jouw gezelligheid, Martin. Fijne vakantie en liefs voor jullie, Mir.